Ce trebuie să știți când cumpărați materiale pentru tapițerie
0 comentarii

Fotoliile și scaunele sunt cele mai importante părți ale camerelor de zi. Cu alegerea materialelor textile potrivite, puteți face decorarea casei perfectă. Cu o selecție incorectă de materiale textile, puteți strica aspectul întregii camere. Chestiuni precum camera în care se află mobilierul pentru care alegeți materialele de tapițerie, nevoile utilizatorilor, culoarea, textura și proprietățile materialelor se numără printre elementele care trebuie examinate cu atenție. Selecția țesăturilor de tapițerie este o sarcină care trebuie determinată în funcție de caracteristicile mobilierului care urmează să fie tapițat, de structura scheletului, de caracteristicile zonei care urmează a fi folosită și de culorile și texturile altor produse textile, precum covoare sau perdele. Puteți crea un efect mult mai atractiv și mai plăcut în casa dumneavoastră examinând detaliile la care trebuie să acordați atenție atunci când alegeți materiale de tapițerie pentru fotolii sau scaune.

Selecția materialelor textile pentru tapițerie.

Alegerea materialului pentru tapițat trebuie decisă în funcție de frecvența de utilizare și, bineînțeles, de înțelegerea generală a decorului. De exemplu, pentru fotoliile și scaunele pe care stai în fiecare zi, ar trebui să alegi materiale textile pentru tapițerie care pot fi curățate cu ușurință sau chiar să folosești un material rezistent la pete. Durata de uzură a țesăturii variază în funcție de coeficientul de frecare. Prin urmare, acest punct trebuie luat în considerare la cumpărarea materialului textil de tapițerie. Puteți afla de la vânzător dacă țesătura de tapițerie pe care o veți cumpăra este rezistentă la pete și nu conține materiale sintetice. De asemenea, ar trebui să luați în considerare rezistența și lavabilitatea țesăturii. Țesăturile pe care le alegeți trebuie să fie rezistente la lumină, decolorate rapid și ușor de curățat. Dacă țesătura urmează să fie folosită pentru o lungă perioadă de timp, ar trebui să fie bine țesută pentru că este mai ușor să curățați țesăturile dense. Unele țesături au proprietăți de auto-protecție.

Modele în selecția țesăturilor de tapițerie.

Modelul selectat are un efect care poate schimba instantaneu atmosfera din spațiul de locuit. Dacă se alege o țesătură cu modele si forme foarte mari, fotoliile vor ieși în evidență și vor pune in valoare toate celelalte articole din casă. De asemenea, vor apărea mai voluminoase și mai mari decât sunt. Modelele mici și mixte pot provoca un efect dezordonat și obositor în mediu. Cu toate acestea, astfel de modele pot crea un efect elegant într-un spațiu decorat foarte simplu. Având în vedere preferințele de mobilier ale caselor românești în general, sugestia designerilor de interior este de a alege tapițeria care nu are modele in exces, și dacă este posibil, țesătură simpla cu model propriu. Retapițarea fotoliilor și a canapelelor este greoaie. Din acest motiv, este ușor să aplicați alegeri indrăznețe unor obiecte mai mici, cum ar fi perne, pufuri și scaune. Culorile neutre sunt cele mai sigure alegeri pentru selecția țesăturilor de tapițerie. Culorile îndrăznețe din articolele de suprafață mare, cum ar fi fotoliile, pot face camera în care apar mică. Țesăturile cu modele complexe sunt alegerea greșită pentru seturile de colț și canapele cu linii rotunjite. Mai ales în zonele in care țesătura este întinsă, modelele dense pot crea un aspect fals și ciudat.

Selecția culorilor în țesături de tapițerie

Alegerea culorii ar trebui să se potrivească cu nuanțele cadrului din lemn al scaunelor, cu designul general al casei, cu covorul și perdelele dvs. și chiar cu culoarea peretelui. Dacă rama mobilierului este în nuanțe de lemn de nuc atunci culorile verde deschis, crem, caramel, cafea cu lapte, culoarea albă, fildeș sau ivoire poate da un efect foarte elegant. Dacă mobilierul este în nuanțe de lemn de cireș roșu, nuanțele de verde deschis și alb vor arăta foarte elegant. Dacă se preferă mobilierul alb, este foarte frumos, deoarece aproape orice culoare se armonizează bine cu alb. Acum este ușor să găsești multe țesături în stilul, modelul și culoarea dorite. Alegând țesătura de tapițerie pentru fotolii, canapele, paturi, pufuri sau scaune de pe https://www.pieco.ro/collections/toate-produsele/utilizare_tapițerie, poți adăuga o atmosferă diferită casei și crea spații de locuit unice."

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate