De ce piele ecologică?

Pielea ecologică este un material pe bază de petrol ce este folosit atât în industria mobilei, cât și în industria modei, fie că vorbim de haine, încălțăminte, tapițerii și multe altele. Ea este o alternativă ecologică a pielii naturale, cele două fiind asemănătoare ca aspect, însă diferite din punct de vedere al caracteristicilor.

Denumită și piele sintetică, aceasta este foarte des folosită în tapițerii, la canapele, fotolii, scaune, paturi tapițate, interiorul mașinilor, sau în zona de fashion la încălțăminte, haine, accesorii și, mai nou, chiar la bijuterii și obiecte artizanale. Imitând pielea naturală foarte bine, dă o notă elegantă, luxoasă, potrivindu-se foarte bine stilului contemporan sau celui minimalist.

De ce piele ecologică?

  • Motive etice

Știm foarte bine cât de controversată este pielea naturală în rândul iubitorilor de animale. Ca atare, primul motiv pentru care cineva ar alege pielea ecologică ar putea fi din motive etice. De aici a apărut și nevoia înlocuirii pielii naturale cu una sintetică, care să o imite foarte bine și care să aibă aproape aceleași caracteristici.

  • Curățare ușoară

Un al doilea motiv pentru care ar trebui să optăm pentru pielea ecologică este curățarea, procesul fiind unul foarte simplu, prin ștergerea cu o lavetă moale și umedă a suprafeței ce necesită curățare.

  • Maleabilitate

Un alt avantaj ar fi că este un material maleabil și foarte ușor de manevrat, putând ajuta la confecționarea multor obiecte vestimentare, accesorii precum genți, portofele, curele, bijuterii, încălțăminte pentru orice sezon, dar și pentru tapițarea obiectelor de mobilier și a obiectelor artizanale.

  • Varietate cromatică

Este minunat de asemenea cum pielea ecologică poate lua orice formă, mulându-se perfect pe obiecte. Și dacă tot vine vorba de aspect, ea se poate fabrica într-o varietate mare de culori și texturi, fiind fină și moale la atingere, ajungând la aproape același profil vizual ca cel al pielii naturale.

  • Elasticitate și impermeabilitate

O altă proprietate pe lângă elasticitate este impermeabilitatea, aceasta fiind rezistentă la umezeală și apă, mai puțin pielea ecologică întoarsă.

  • Preț

Să nu uităm nici de unul din cele mai mari avantaje al pielii ecologice: prețul. Spre deosebire de pielea naturală, pielea ecologică este mai ieftină, asigurând o investiție decentă, accesibilă, cu aspect natural.

  • Longevitate

Pielea ecologică are rezistență foarte ridicată la fisuri, uzură și abraziune datorită dispunerii speciale a celulelor din plasă de poliuretan. Întreținută și curățată în mod corespunzător, aceasta își poate păstra aspectul timp îndelungat.

  • Nu provoacă alergii

Unul dintre motivele principale pentru care să alegi pielea ecologică este acela că nu provoacă alergii, nefiind toxică.

Concluzionând, pielea artificială este o alegere bună pentru îmbrăcăminte, tapițerie și alte articole, deoarece este durabilă, accesibilă și versatilă în caracteristicile sale. Oferă utilizatorilor o valoare completă a raportului calitate-preț și, dacă este bine întreținută, are longevitate. În plus, este o variantă agreată de iubitorii de animale.