Alegerea materialelor de tapițerie în funcție de stilul de amenajare interioară
0 comentarii

Stilurile de amenajare interioară se caracterizează prin diversitate și creativitate. Indiferent de stilul ales, rustic, modern sau clasic, încăperea prinde contur și viață datorită design-ului. 

La baza fiecărui stil stau obiectele de mobilier, texturile materialelor, cât și obiectele de decor. 

Atunci când îți propui să redecorezi o încăpere în propria locuință, trebuie să știi că decorul trebuie să fie în legătură strânsă cu personalitatea ta, să ai în vedere stilul tău de viață și preferințele tale estetice, astfel încât, la sfârșit să simți confortul și senzația de “acasă”.

 

Iată câteva exemple de stiluri de amenajări interioare:

  • Stilul tradițional este caracterizat prin eleganță și maturitate, fiind bazat pe simetrie, armonie și ordine. Acestui stil îi sunt atribuite tapițerii în nuanțele de maro, alb, negru, maro coniac, maro închis. Materialele potrivite sunt stofa, catifeaua și pielea ecologică cu aspect de piele naturală.

Propunerea noastre cu privire la materiale sunt Pielea Ecologică Toskana (este o piele artificială fină, elastică și rezistentă la uzură) și Materialul Textil Mexico (este un material textil de tip catifea, de grosime medie, plăcut la atingere). 

      

  • Stilul modern este acela în care mobilierul este unul simplu, cu linii drepte, dar cu forme impresionante. Materialele alese pentru tapițerie sunt cele în culori neutre și cele inspirate din natură (alb, negru, crem, gri, maro, verde).

Printre materialele disponibile pe site-ul nostru putem exemplifica Materialul Textil Elite (este un material textil de tip catifea, fin, de o grosime medie, elegant, ușor elastic, rezistent la uzură) și Pielea Ecologică Naomi (este o piele artificială cu presaj fin, cu aspect de piele naturală, flexibilă și rezistentă la uzură).
       

  • Stilul industrial este caracterizat prin prezența elementelor de structură precum cărămidă, grinzi, țevi. La acest stil, materialele predominante sunt cele naturale, nuanțele pretabile de tapițerie sunt: gri, ruginiu, maro, alb, negru și culorile metalice, iar textura potrivită este pielea ecologică.

Iată recomandările noastre: Pielea Ecologică Relax (este o piele artificială cu presaj fin, elastică și rezistentă la uzură) și Pielea Ecologică Capro S (este o piele artificială pe suport textil, flexibilă, ușor elastică și rezistentă la uzură).

       

  • Stilul retro este reprezentat de curaj, îndrăzneală și contraste puternice. Acest stil este asemănător cu exuberanța din anii 1950 - 1970. Mobilierul are diferite forme și mărimi, toate produsele fiind cât mai mari, masive. Nuanțele de tapițerie adecvate sunt galben muștar, roz, verde, albastru, portocaliu, roșu aprins.

Propunerile noastre sunt: Pielea Ecologică Covantry (este o piele artificială pe suport textil, de grosime medie, ușor elastică), Materialul Textil Velvet (este un material textil de tip catifea, fin, elegant, subțire,ușor elastic) și Materialul Textil Melisa (este un material textil de tip stofă plușată, elegantă, flexibilă, ce nu este elastică).

       

  • Stilul clasic transpune calitatea, eleganța, aspectul stilat și buna organizare a pieselor de mobilier. Nuanțele de tapițerie indicate acestui stil sunt cele deschise cum ar fi alb, crem, bej și materialele potrivite sunt catifeaua și pielea ecologică cu aspect de piele naturală.

Propunerile noastre pentru dumneavoastră sunt: Materialul Textil Elite (un material textil de tip catifea, fin, de o grosime medie, elegant, ușor elastic, rezistent la uzură), Pielea Ecologică Kiraz (o piele artificială fină, subțire, pe suport textil, flexibilă, rezistentă la uzură) și Pielea Ecologică Saco (o piele artificială, pe suport textil nețesut, de grosime medie, flexibilă, rezistentă la uzură). 

      

  • Stilul Vintage este caracterizat prin îmbinarea elementelor vechi cu cele noi, acestea creând o atmosferă relaxantă în încăpere. Predominant în acest stil este lemnul masiv, care se asociază foarte bine cu tapițeria de nuanțe precum: negru, maro, bej, gri, gri petrol, alb. Materialele cele mai recomandate sunt stofa și pielea ecologică cu aspect de piele naturală.

Propunerile noastre sunt Pielea Ecologică Rustik (o piele artificială pe suport textil, nețesut, are aspect de piele naturală, flexibilă, cu efect de pull-up) și Materialul Textil Sena (este un material textil de tip stofă, de grosime medie, elegantă, flexibilă, fără a fi elastică). 

       

  • Stilul rustic se caracterizează prin abundența elementelor din lemn masiv, ce are un aspect brut, alături de obiecte cu inspirație tradițională. Mobilierul reprezentativ acestui stil este tapițat cu materiale precum pielea ecologică cu aspect de piele naturală. Nuanțele pe care se bazează acest stil sunt cele apropiate de culorile din natură: alb, maro, verde, negru, brun roșcat, crem, chiar și galben.

Printre propunerile noastre puteți descoperi: Pielea Ecologică Capro S (este o piele artificială pe suport textil, flexibilă, ușor elastică, rezistentă la uzură) sau Pielea Ecologică Gazelle (este o piele artificială fină, de grosime medie, moale, ușor elastică, flexibilă și rezistentă la uzură).

 

Dacă ți-ai făcut o idee despre tipurile de stiluri în amenajările interioare și ți-ai dat seama ce stil ți se potrivește cel mai bine, luând în calcul preferințele tale estetice și stilul tău de viață, te invităm să vizualizezi materialele pe care pieco.ro le pune la dispoziția ta.

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate