Catifeaua în amenajări interioare
0 comentarii
  • Ce este catifeaua?

     Catifeaua este un material special, o țesătură fină cu iz nobil ce dă eleganță oricărei încăperi. Aceasta este cu siguranță unul dintre materialele cele mai fine și plăcute la atingere, fiind cunoscută din toate timpurile ca o țesătură de lux ce denotă rafinament și bun gust.

        Ea poate fi folosită în multe domenii de activitate, fiind vedeta sezonului rece în fashion și pe tot parcursul anului în amenajările interioare, unde este mereu în trend în fiecare an datorită eleganței și fineței sale.

       A fost importată la început din Orientul Mijlociu, iar secretul fabricării sale a fost bine păstrat multe secole. Folosită încă din Evul Mediu pentru capitonarea scaunelor, confecţionarea draperiilor, dar şi pentru obţinerea diferitelor articole de îmbrăcăminte pentru aristocraţia bogată a lumii, devenind și simbol al nobilimii, catifeaua era fabricată la început doar din mătase, fapt pentru care costurile ei erau foarte mari. Pentru a mai reduce din costuri, meşterii au incorporat, ocazional, şi alte tipuri de fire. După cel de-al Doilea Război Mondial, catifeaua începe să fie obţinută din fibre sintetice, ca substitut pentru mătase, ceea ce a făcut ca materialul să devină foarte accesibil.

 

  • Utilizare

        Catifeaua este utilizată la scară mondială de către majoritatea producătorilor de îmbrăcăminte, confecțiile textile realizate fiind foarte variate. Materialul este utilizat pentru aproape orice gen de ținută, amintind aici top-uri, bluze, pantaloni, fuste, jachete, costume, salopete, rochii și mai nou haine sport și încălțăminte și chiar și accesorii cum ar fi curele, genți, clutch-uri, portofele sau bijuterii.  

       Aceasta este întrebuințată frecvent și în design-ul interior la tapițeria scaunelor, confecționarea huselor de mobilier, a fețelor de masă, pentru realizarea cuverturilor și a fețelor de pernă și în noul trend în tapițarea ușilor în casele foarte elegante.

 

  • Catifeaua în amenajări interioare

           Folosită încă din Evul Mediu la obiectele de mobilier interior, catifeaua este o țesătură nobilă, ce pune în valoare mobila dându-i rafinament, căldură și confort prin textura sa rafinată și moale.

           Datorită noilor tehnologii, catifeaua poate fi realizată acum în diverse variante: mată, lucioasă, elastică, groasă sau subțire, devenind în acest fel pretabilă pentru diferite obiecte de mobilier în designul interior.

            Orice obiect de mobilier tapițat cu țesătură din catifea va fi piesa de rezistență a camerei și va oferi o prezență spectaculoasă, fie că vorbim de o draperie, de un perete tapițat sau o canapea, atâta timp cât jonglăm frumos cu texturile și cromatica încăperii.

             Combinată cu materiale naturale ca lemnul sau metalul și folosită cu moderație va armoniza cu orice încăpere atâta timp cât va corespunde cromatic cu designul camerei.

 

          Recomandarea noastră pentru dumneavoastră este Materialul Textil Elite, tip catifea ce este un pluș catifelat pentru tapițeria, folosită în domenii atât de uz rezidențial, artizanal cât și industrial.

          Iată câteva exemple de cameră amenajate cu textura matăsoasă și elegantă a catifelei ce te pot inspira:

  • Canapea elegantă tapițată cu Material Textil Elite într-un decor mat accesorizată cu obiecte simple minimaliste și un candelabru classic ce oferă camerei un aer somptuos;


  • Cadru de pat tapițat cu Material Textil Elite 09 oferă o notă de eleganță dormitorului dumneavoastră, iar combinația cromatică sobră dă camerei un aer de liniște;

  • Un alt exemplu de utilizare al Materialului Textil Elite 04 este tapițarea ușilor dresingului, ce vor oferi căldură și confort prin textura rafinată și moale.

         

          Așadar, dacă vei alege materialul de tip catifea, vei avea o mare varietate de culori și texturi (fie ele lucioase, mate, cu aspect de umbre, elastice, groase) și vei putea să-l utilizezi în interiorul casei tale în așa fel încât să îți creezi un decor elegant, fin, versatil și cu aspect somptuos.

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate