Draperiile dau personalitate casei tale
0 comentarii

             Este un sentiment minunat atunci când îți iei rolul de designer de interior în serios și începi decorarea propriei case. Când renovarea casei este gata, începi să alegi elementele de decor și trebuie să recunoaștem că draperiile sunt cele ce dau personalitate casei tale. Ele oferă o schimbare dramatică a încăperii, oferind căldură și confort.

             Procesul alegerii draperiilor este minunat și necesită imaginație pentru că ele vor completa întregul decor al încăperii.

           Cel mai probabil, alegerea draperiilor ți se pare cea mai simplă parte din amenajarea unui spațiu, însă această misiune nu e tocmai ușoară atunci când ai refăcut designul întregii case, deoarece este un proiect de amploare. Trebuie să ții cont că perdelele și draperiile trebuie să fie diferite în fiecare cameră pentru că fiecare încăpere are propria utilitate, iar acestea trebuie să susțină estetica și funționalitatea lor.

           Tipuri de draperii

           Atunci când alegi o draperie trebuie să te gândești ce îți dorești de la aceasta. Fie că vrei să dai o pată de culoare încăperii destinate, fie să sporești intimitatea, să creezi întuneric în cameră, să maschezi sau să corectezi o porțiune inestetică sau să oferi un aspect plăcut și ordonat al încăperii, draperia aleasă trebuie aleasă ținând cont de nuanțe, cromatica încăperii, textura și destinația sau scopul acesteia.

  • În funcție de opacitate

           Poți opta pentru un material plin, opac atunci când îți dorești ca lumina sau căldura să nu pătrundă în încăpere. Propunerea noastră este materialul textil Elite sau materialul textil Lux ce are aspect de catifea și va da eleganță și romantism livingului sau dormitorului tău.Sau poți opta pentru o draperie mai transparentă, care să ofere puțină lumina și căldură camerei tale. Recomandarea noastră este materialul textil Alice.

      

           Fiind un material extrem de greu si dificil de manevrat, catifeaua se pretează mai ales caselor aflate în zone răcoroase deoarece ține la distanță aerul rece. De asemenea, aceste draperii se potrivesc mai ales locuințelor în stil baroc, cu un aer sofisticat. Oferă acea imagine specifică opulenței și pot deveni punctul de interes al oricărei sufragerii sau dormitor. Sunt mai costisitoare, însă cu siguranță vor crea o impresie plăcută oaspeților tăi. Mai mult, catifeaua și nuanțele acesteia puternice vor da impresia unei încăperi calde, “îmbrăcate”, însuflețite.

      

  • În funcție de tipul de textură și imprimeu

         Textura materialelor invită atingerea. Greutatea materialelor, ca și tipul fibrelor din care sunt realizate, dau subtilitate și caracter. Materialele grele, cum ar fi catifeaua și damascul, dau o notă de lux, în timp ce draperiile fine aduc un aer senzual.

         Bumbacul apretat, mătasea și inul brut au la rândul lor caracteristici care adaugă noi dimensiuni alegerii decorării încăperii. Poți opta pentru draperii elegante, uni, versatile pentru decoruri somptuoase cum ar fi livingul căruia îi poți da eleganță cu o draperie din material Textil Velvet, fiind catifelat și plăcut la atingere sau poți opta pentru un decor călduros cu model imprimat cum ar fi materialul Textil Spring, potrivit pentru o bucătărie, oferind veselie încăperii, oferind o textură naturală și cu aspect de bumbac.

     


         Poți opta pentru un material uni, simplu ce va îmbrăca la propriu încăperea oferind un decor somptuos și fin sau poți opta pentru un model de draperie imprimată pentru a simți acel aer de sweet home.

     

  • În funcție de luciu

        Sunt anumite tipuri de materiale care au un aspect de luciu, dar desigur ele trebuie neapărat să se potrivească întregului decor al camerei pentru a nu deveni kitch. Dacă ai o cameră cu pereți în nuanțe lucioase sau cu diverse modele, obligatoriu va trebui să optezi pentru o draperie mată ca să atenuezi și să creezi un colț de liniște.

 

         Astfel, accesorizate bine, draperiile vor fi mereu piesele de rezistență ale oricărei încăperi, reușind să dea personalitate casei tale. Indiferent de stilul decorativ adoptat, ele trebuie sa armonizeze întreaga cameră și să creeze neapărat o stare de bine, de pace și să se potrivească în peisaj.

Lăsați un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate