Care este diferența dintre pielea artificială și pielea naturală?
Materialele din piele se regăsesc în aproape toate domeniile și categoriile vieții de zi cu zi. Sunt materiale organice care alcătuiesc produse precum jachete de piele, paltoane și mantouri, genți de piele, portofele și huse pentru aparate foto.

Produsele din piele artificială fabricate prin țesere sunt tipuri de țesături produse din materiale PVC și vândute la prețuri mai accesibile. În funcție de preferințe, poate fi utilizata pielea naturală sau pielea artificială. Cu toate acestea, există diverse tehnici pentru a diferenția cele două forme de țesătură. Răspunsul la întrebarea„Cum să înțelegem diferențele dintre piele naturală și piele artificială?” este în acest articol.

Care sunt proprietățile pielii naturale?
Pielea autentică naturala are caracteristici diferite în funcție de metoda de prelucrare și de calitățile blănii vii din care este obținută. Cu toate acestea, suprafața întreagă a pielei naturală este sub formă de piele reală, adică texturată. Deși pielea naturală are un miros unic, există întotdeauna indentări pe suprafețele sale.

Materialele din piele naturală au o utilizare de lungă durată și nu se deformează ușor. Efecte precum uzura, abraziunea și deformarea nu sunt ușor de văzut. Materialele din piele naturală sunt întotdeauna moi.

Care sunt caracteristicile pielii artificiale? Pielea artificială, care este fabricată pentru ca se produce la prețuri mai accesibile și pentru a oferi o varietate alternativă, este produsă din PVC și poliuretan. Sunt țesături obținute prin trecerea materiilor prime din PVC prin diferite procese chimice și procese de subțiere.

Sunt materiale utilizate în multe produse, cum ar fi genți, portofele, curele, jachete, paltoane, huse pentru dispozitive. În comparație cu pieile naturale, perioadele de uzură sunt mai scurte. În funcție de tehnicile de producție, există materiale din piele artificială în aproape fiecare categorie. Cu ajutorul mașinilor tehnologice, aspectul real al pielii poate fi obținut într-o mare măsură.

Pieile artificiale pot fi fabricate într-o varietate mai mare decât pielea naturală. În plus, capacitatea de a o produce în diferite culori face ca pielea artificială sa fie preferata.

Cum să înțelegeți pielea naturală și pielea artificială? Forma de piele reală și forma de piele artificială pot fi înțelese examinând structura țesăturii. În sectorul textil, se oferă informații detaliate despre materialul folosit, pe etichetele aplicate pe interioarele de pe haine, genți și alte produse. Utilizarea pielii naturale sau a pielii artificiale în produsele de calitate și a materiilor prime din acestea, care indică formarea produsului, sunt specificate în detaliu. Este foarte practic să înțelegeți diferențele dintre pielea naturală și cea artificială cu diferite metode de testare. Metodele sunt după cum urmează:

Mirosul de piele Pieile autentice miros întotdeauna a piele, piele și materii prime. Parfumul găsit în pielea originală este absent în pielea artificială. Mirosul pielii artificiale este în mare parte miros chimic de  țesut, de textil.

Textura din piele Materialele din piele naturală, sunt moi și ușor flexibile, pot fi pliate cu ușurință și nu creează urme de pliere. În pielea artificială, forma nu este foarte moale. Țesăturile flexibile și care arată ca pielea sunt, în general, țesături produse pentru textile și produse din fire de elastină.

Fabricarea pielii Toate procesele tehnice din fabricarea pielii naturale asigură că forma reală a pielii nu se pierde. Textura pielii are micro indentări, linii asimetrice și grosimi subțiri în anumite zone.

Deși este sub formă netedă și plată în pielea artificială, semnele cusăturilor nu sunt aproape niciodată vizibile. Pe de altă parte, la produsele din piele naturală, semnele de cusătură nu sunt clare și complet simetrice. Are întotdeauna un aspect original și pare realizat manual.

Test de piele autentică Una dintre cele mai practice metode utilizate pentru a înțelege pielea reală este testul cu flacăra. Pielea reală nu arde și nu se deformează imediat când intră în contact cu focul. Cu toate acestea, atunci când produsele din piele artificială sunt aduse în contact cu focul, începe imediat să se deformeze și să ardă. Parfumul și aspectul emis sunt complet diferite unul de celălalt.

Unul dintre testele efectuate pentru a înțelege autenticitatea pielii este testul zgârieturii. Odată făcută prima zgârietură pe pielea reală, mai întâi se formează zgârietura și apoi dispare complet. Pe piele artificială, zgârietura rămâne la fel, chiar dacă este ștearsă.