Ce este pielea cu efect de pull-up: caracteristici, îngrijire și sfaturi!

            Pielea cu efect de Pull-up este foarte populară, în special pentru uz rezidențial, hotelier și corporativ. Pentru a aprecia pe deplin acest tip de piele, este important să înțelegem caracteristicile sale unice.

Ce este pielea cu efect de pull-up?

            Este anilină vopsită în tambur pentru a crea culori adânci și vibrante. Este finisată cu o combinație de ceruri și uleiuri transparente, care conferă pielii o senzație foarte moale.

            Când această piele este întinsă sau trasă, culoarea migrează și devine mai deschisă în zonele trase. Prin urmare, numele „pull-up” se referă la această schimbare de culoare. Variațiile drastice în zonele deschise și întunecate cresc pe măsură ce pielea este manipulată și întinsă sau trasă în diferite direcții. „Tragerea” devine mai evidentă pe măsură ce pielea este întinsă strâns în jurul cadrelor de mobilier și a altor materiale. În timp ce vor apărea urme, zgârieturi și semne de uzură, o patină bogată și lucioasă va crește de asemenea pe suprafață.

 

Avantajele pielii cu efect de Pull-up:

●  Are un aspect foarte natural, ușor uzat;

●  Devine mai ușoară atunci când este întinsă;

●  Moale și plăcută la atingere;

●  Durabilă;

●  Hidrofugă.

●  Ușor de lucrat în tapițerie scaune, fotolii, canapele, scaune, tăblii și cadre de pat și tapițerii auto cât și pentru perne, fețe de masă, genți, albume foto, agende și produse artizanale

 

Sfaturi generale de îngrijire:

             Concentrațiile ridicate de uleiuri și grăsimi din pielea Pull-up fac ca murdăria și alte contaminări să pătrundă mai greu în piele, din această cauză nu este nevoie să o curățați la fel de des ca alte tipuri de piele.

● Evitați punerea acestui material în apă sau orice contact prelungit cu apa, cu toate că are calități hidrofuge datorate uleiului și a cerii. Totuși aceste piei pot fi distruse după ce au fost cufundate complet în apă, mai ales când vine vorba de apă de mare.

● De asemenea, evitați să colorați acest material cu coloranți sau cerneală.

● Singura modalitate de a îndepărta petele persistente este cea de a folosi o pastă făcută din bicarbonat de sodiu și apă. Clătiți după aplicarea și utilizarea altor produse de îngrijire a pielii;

● Tăieturile adânci sunt aproape imposibil de îndepărtat din acest material;

● Aplicați în mod regulat balsamuri pentru piele împreună cu creme lucioase și cu anilină (alegerea depinde de finisaj);

● Unii meșteri aplică o picătură de ulei de măsline sau cremă hidratantă pentru mâini;

● O dată pe an, majoritatea experților în piele recomandă utilizarea unui săpun de șa premium sau a unei ceri speciale.

Cum să recunoașteți pielea autentică pull-up?

           Când alegeți pielea pull-up aveți grijă să nu o confundați cu piele de calitate inferioară acoperită cu poliuretan („piele PU” sau „piele bi cast”). În mod superficial, aceste „tipuri de piele” pot arăta asemănător cu „pull up” autentic.

           Trei teste vă ajută atunci când încercați să faceți distincția între ceea ce este piele pull-up și ceea ce nu este.

             1. În primul rând, există aspectul caracteristic „satinat” sau „semi lucios” al pielii pull-up, mai ales atunci când este lustruită cu o cârpă curată și uscată. Chiar și „scoasă din cutie”, pielea poate avea urme, unele zone mai deschise și mai întunecate și poate chiar un pic de cicatrici reziduale din pielea originală.

             2. Puteți efectua un test „stretch” (de întindere). Îndoiți produsul din piele și apăsați-l între degete. Culoarea trebuie să se lumineze după întindere.

             3. Încercați ușor să zgâriați pielea cu unghia. Dacă pielea este albă la suprafață, este un material pull-up.

                Pielea Pull-up este un material premium, care poate oferi produselor dumneavoastră un aspect nobil și elegant.

               Dacă sunteți în căutarea unei piei pull-up, Pieco are ceea ce aveți nevoie. Colecția noastră Stefan, Cherry, Rustik este în stoc pentru livrare imediată.